Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Laksa Asam di Bulan Syawal
Laksa Asam Sedap Azie Kitchen


Kalau dulu saya masak laksa Asam di bulan puasa, jadi sempat makan laksa hanya waktu berbuka sahaja.  Itu pun sikit sahaja sebab dah kekenyangan kerana banyak juadah lain masa berbuka. Jadi saya mahu makan laksa asam berulang ulang sebelum mula bertugas besok.  

Jadi pagi pagi lagi hubby dah keluar ke mini market mencari bahan bahan diperlukan. Tapi banyak kedai masih ditutup, jadi banyak bahan yang tak ada seperti daun pudina, kesukaan saya bila makan laksa.  

Apa apa pun, saya berpuas hati kerana bahan asas tetap cukup, laksa saya tetap kaw kaw ... yes yes.  Jom kita layan gambar gambar jer ye.. 

Klik di resepi untuk melihat resepi dalam entri sebelum ini.  Hobi saya kan fotografi... 

Jom layan resepi di bawah ini...
Laksa Asam Sedap Azie Kitchen

Laksa Asam Sedap
Oleh: Azie Kitchen

Bahan bahan yang diperlukan adalah seperti dalam gambar di bawah ini. Juga jangan lupa daun kesum yang tiada dalam gambar.


Bahan bahan diperlukan, daun kesum tak ada dalam gambar

Bahan dikisar


siap di blend


Laksa kering direndam dengan air sejuk dulu


Ikan yang direbus, saya guna 1  kilo jersiap disiak siak ... Laksa Asam Sedap Azie Kitchen mabeles ...
kuah siap, masih di periuk

Azie
Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

1 ulasan for "Laksa Asam di Bulan Syawal"

  1. Salam ziarah Puan Azie ..suka baca blog kak Azie ni.Hajatnya nak cari resipi laksam..terjumpa blog yang best ni :)


    Salam perkenalan
    Fazlina Samsuddin
    www.anjungceria.blogspot.com

    BalasPadam