Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Majlis Rumah Terbuka Dato Zack Yang Eksklusif

Memang lama betul kami tak berkunjung ke rumah Dato Zakaria yang kami panggil sebagai Zack. Kali terakhir ialah sewaktu kami ke sana bersama Raja Zul dan Robi untuk makan malam. Yang istimewa, hidangan untuk majlis makan malam secara kecilan dan eksklusif, hanya dimasak oleh Datin Tengku Nur dan pembantu rumah mereka yang sangat berkebolehan dalam memasak apa apa sahaja masakan termasuk kek dan kuih muih. Memang susah untuk mencari orang yang pandai meniru masakan dengan hanya merasa sesuatu masakan. Itulah antara kelebihan pembantu rumah mereka.

Saya memang sangat menyukai deko rumah Zack yang sangat cozy and elegance. Sepadanlah dengan mahligainya yang terletak dalam kawasan perumahan elit Kemensah Height di pinggir ibukota. 
Sejak mengenali Zack, beliau memang suka meraikan tetamu dengan mengadakan majlis makan kecil kecilan tetapi sangat ekslusif yang dihadiri oleh teman teman rapat Zack dan Ku Nur. Seperti biasa, teman teman Zack semuanya orang bergelar, VIPs dan mereka yang berjaya dalam bidang masing masing. Namun Zack sangat sangat humble dan seorang sahabat baik yang amat menyenangkan. 

Oleh kerana lama tak ke mari, hubby berulang kali mengingatkan saya tentang undangan makan malam ini kerana biasanya saya tak suka keluar malam jika bukan di malam minggu. Hidangan yang dihidangkan semua sedap sedap belaka. Hidangan utama adalah nasi dagang Kelantan dengan pelbagai jenis lauk gulai ayam, ikan tongkol dan udang. Memang semuanya lauk kegemaran saya. Disediakan juga makanan pencuci mulut seperti kuih lompat tikam dan juga puding karamel selain dari buah buahan dan biskut raya.

Terima kasih tidak terhingga kepada Dato Zack dan isteri yang sangat mesra melayan tetamu yang datang berkunjung. Inilah kelebihan jika majlis makan makan dibuat secara eksklusif di mana tuan rumah dapat meluangkan masa bermesra dengan tetamu.


Azie
Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

Catat Ulasan for "Majlis Rumah Terbuka Dato Zack Yang Eksklusif"