Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Nasi Goreng Ikan Bilis Lagi


Nasi Goreng Ikan Bilis

Pagi hari sabtu yang lepas, saya meminta Nana memasakkan Nasi Goreng Ikan Bilis. Sebelum ini nasi goreng yang sama telah disediakan oleh Nana tetapi pada masa itu, nasinya agak lembik. Jadi kali ini, memang saya memasak nasi lebih sebelah malamnya supaya sedap digoreng. Kalau nak tengok resepi, bolehlah rujuk di SINI

Saya memang suka nasi goreng yang ala ala nasi goreng kampung ini terutama jika cili kisarnya dibiarkan kasar sedikit. Sedap sangat sehingga saya makan menambah nambah lah juga walaupun telah bersarapan selepas kelas tafsir Al Quran di surau Ad Dhuha.

Kalau belum pernah cuba menggoreng nasi goreng ikan bilis, saya cadangkan supaya mencubanya kerana selera kampung macam saya ni, memang sedap sangat lah.

Nasi Goreng Ikan Bilis

Azie
Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

Catat Ulasan for "Nasi Goreng Ikan Bilis Lagi"