Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Azie Dalam Majalah MIDI 15 Mac 2012

Alahai malulah tengok gambar saya yang besar dalam majalah MIDI 15 Mac 2012. Hmm saya tak ditunjukkan terlebih dahulu gambar itu. Huhuhu nampak berisi dari posisi tersebut. Apa apa pun saya mengambilnya positif dan sekarang sedang berusaha untuk mengurangkan sedikit berat badan sesuai dengan usia. Ya lah dah usia macam ni kalau kurus sangat pun tak elok, kalau gemuk sangat, banyak pulak kesusahan dan kepayahan selain dari penyakit. Pendek kata ianya perlu sesuai dengan usia saya. Ternyata majalah MIDI banyak memberi tips berguna untuk wanita yang telah mencapai usia MIDI terutamanya. Tips menjaga kesihatan, pemakanan, mengekalkan berat badan di samping cara berpakaian. Kalau kita dah berusia, sesuai dengan warna tertentu, make up tertentu. Tak boleh lah nak bermake up tebal macam artis pulak kan? Semua itu, perlu kita pelajari semula. dsb. Memang berguna sekali.

Selaras dengan perubahan usia, banyak juga perubahan yang saya alami dalam kehidupan, termasuk dalam minat dan citarasa. Sesuatu yang tidak kita sukai suatu masa dahulu bertukar sebaliknya. Itulah lumrah kehidupan. Benci boleh bertukar sayang, sayang boleh bertukar benci. Rasa macam mimpi bila saya masuk magazine kerana ruangan yang berkaitan dengan dapur dan masakan, sesuatu yang saya dikenali ramai di kalangan kawan kawan rapat sebagai seorang yang tidak gemar ke dapur, apa lagi memasak. Tapi itulah saya pada hari ini dan sehingga hari ini.

Jom layan dulu....


Azie
Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

1 ulasan for "Azie Dalam Majalah MIDI 15 Mac 2012"