13 Apr 2014

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen


Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen


Kalau ditanya kenapa saya punya banyak sekali resepi Nasi Ayam? Jawabnya kerana anak anak saya memang suka sangat makan nasi ayam. Bila tak tahu apa yang ingin dimasak hatta apa yang ingin dibeli, pasti nasi ayam lah yang menjadi penyelamat. Atas sebab itulah, saya seronok untuk mencuba pelbagai resepi Nasi Ayam. Malahan sebelum mencuba resepi Nasi Ayam Hainan, saya membaca banyak blog blog masakan terutama dari Singapura supaya saya dapat menghasilkan Nasi Ayam Hainan yang original. Ini adalah antara nasi ayam kegemaran saya sendiri terutama Nasi Ayam Hainan di Chicken Rice Shop.

Jom kita layan koleksi resepi resepi Nasi Ayam yang ada dalam blog Azie Kitchen. Tujuan saya meletakkan di sini adalah untuk memudahkan rujukan saya sendiri. Sebenarnya ada 2 lagi resepi yang belum sempat, saya cuba. Insya Allah, saya pasti akan mencuba 2 lagi resepi itu di masa yang sesuai kelak. Kalau nak tengok resepi, klik sahaja di link di bawah gambar gambar di bawah. Jom layan....


Nasi Ayam Istimewa Yang Sangat Sedap

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Ipoh Yang Sedap

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Hainan Yang Diidamkan

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Nur Qaseh Versi Ayam Panggang

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Nur Qaseh

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Sempoi

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Original

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Kukus dengan Ayam Panggang

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Paling Sedap Nani Rostam

Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen





Nasi Ayam Turun Temurun Keluarga Zura


Koleksi Resepi Nasi Ayam Azie Kitchen


http://aziejaya.blogspot.com/2014/04/nasi-ayam-resepi-turun-temurun-yang.html


Haaa jika anda sedang tercari cari resepi Nasi Ayam, pilih sahaja mana mana resepi yang disukai. Semuanya sedap pada kami sebab kami memang penggemar Nasi Ayam. Tapi resepi yang paling banyak dicuba oleh pembaca blog Azie Kitchen adalah resepi Nasi Ayam Istimewa.

Selamat mencuba...


18 ulasan

assalam kak Azie
banyak koleksi nasi ayam sedap2 belaka tu
sy pernah cuba resepi nasi ayam k azie ni tak silap yg sgt istimewa dan sedap tu
betul sedap anak2 sy kata sedap dan suka mkan

Salam kak Azie..sy pensh cuba resepi kal Azie nasi ayam y paling sedap tu..mmg sedap sgt.dn sy mntk izin share resepi tu kt blog sy..

Salam KakAzie,

lepas nie boleh buat 'Azie Chicken Rice Shop'.. bukan sekadar nasi ayam ;-)

Terima kasih kerana sudi mencuba dan memberi maklumbalas di sini

Terima kasih mama kerana mencuba dan memberi maklumbalas di sini

wah kak siap ade koleksi lg..nti bleh la cuba mana2 resepi kt atas tu...nmpk mnarik n sedap2 semuanya

Assalam sis azie... Sy suka dengan blog sis... Mohon izin share resepi utk main masak2 dirumah yer... Tq :))

As slm kak Azie,

terima kasih sudi share resipi2, mmg dari dulu suka sgt blog kak azie. Mmg semua resipi sedap2 belaka.

mmg btul tu azie.anak2 akak pon suka makan nasi ayam ni:>

Nafas baru untuk nasik ayam klasik saya selama ni..terima kasih atas perkongsian ilmu puan..:)

sitinorazizah920702.blogspot.com

Waa..thanks dear sharing pasal nasi ayam
actualy saya pun ader resepi nasi ayam.
Mak saya yang ajar.
Bole klik link blog nasi ayam saya
http://www.chekuseeha.com/nasi-ayam-bonda.html

akak..lepas ni buat nasi ayam karamel plak

wow... bestnya banyak kolesi nak try satu per satu la ni.. sebab sy peminat nasi ayam... selalu masak yg ayam kukus ja..
kalau ada masa boleh singgah lawat2 di blog saya. TQ
http://beautyhealthylifestyle.blogspot.com

wow banyak gambar, terliur rasa...mmg nak cari resepi neh...sbb tak pernah buat sendiri

Bestnya.. nk try wat la. Tq for the resipi..

best nya...nati nk cuba buat la,nk copy paste resepi ini ke blog saya..mohon izin dari tuan punya resepi ya kak azie utk share resepi2..nk tunaikan hasrat en.hubby yg mnta masakkan nasi aym,so blog Azie Kitchen jadi rujukan saya..hehe


EmoticonEmoticon