27 May 2013

Bilik Study Dr Nana Ain





Wah tanpa disedari, hari ni page view blog saya dah melebihi 3m. Terima kasih atas sokongan semua. Hari ni cuma nak berkisah pasal bilik study Nana. Di sinilah Nana menghabiskan masa sekembali dari hospital sehingga tiba waktu tidur. Asalnya dia minta disediakan meja study di biliknya tapi saya tak setuju kerana mahukan bilik kemas dengan hanya keperluan bilik tidur. Oleh itu, Nana menggunakan bilik study yang juga prayer room ini sebagai tempat dia mentelaah sebaik balik dari kerja. 

Saya tak berani nak mengemasnya maklumlah tuan punya tu tak suka jika ada orang mengubah atau mengusik barang barangnya. Jadi biarkan lah begitu. Nampak tak atas meja tu, siap ada biskut famous amos yang dijadikan kudapan. Lap top nya juga jangan sembarangan orang terutama adik adiknya kalau sekadar nak bermain game. Heee tak boleh. Rak buku disebelah kanan memuatkan majalah majalah saya manakala rak buku di sebelah kiri hanyalah kepunyaan Nana seorang. Dia tak suka barang dan buku buku beliau bercampur dengan orang lain.

Setiap malam kalau nak berjumpa dengan Nana, saya kena datang ke bilik ini. Tapi di kebanyakan masa, saya telah pun tertidur bila Nana balik dari hospital.


10 ulasan

Ringkas dan padat meja doktor ni yea. :)

Tak boleh kemas kot sebab banyak buku yang dirujuk dalam satu masa.

Semuanya bekejar masa sekarang, hias seringkas nya yg penting selesa

macam workstation kat umah. .sy jerk...sambil buat keje sambil mkn jajan...bila doc nana nak samb study sis?

Hi Kak,

The bookshelf looks nice. Is it custom made by the carpenter?

Regards,
Sally

Insya Allah selepas menamatkan housemanship. Apa apa pun tengok pada keadaan

Hi Sally,
We just bought at IKEA

rumah besar pasti byk biliknya kn kak.sng anak2 nk study.selesa dan tenang.akk buatlah entry setiap bilik dlm rumah akk.bg sy, akk mempunyai citarasa yg tggi dan kreatif dlm susun atur ruang rumah.u'r superwoman kak.

Laila,
Bila tak ada pembantu rumah ni, agak susah lah sikit nak menjaganya. Nasib baik anak anak jaga bilik dan bilik air masing masing


EmoticonEmoticon