Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

KK Night Market
Saya ingin menyambung sedikit lagi catatan JJCM di Kota Kinabalu. Klik di SINI dan di SINI untuk entri sebelum ini. Mana tahu jika anda sekarang berada di KK, bolehlah menjadi panduan untuk mencari tempat berbuka puasa. Jika sebelum ini kami hanya makan di Pasar Filipina, kali ini kami mencuba tempat baru pulak. Kami berjalan dari hotel ke KK Night Market yang terletak berhadapan Hotel Hyatt Regency. Tidak seperti di Pasar Filipina, di sini kita memilih ikan atau udang atau sotong dan meminta dimasak mengikut apa yang kita sukai. Tempatnya lebih bersih dan dipenuhi oleh pelancung terutamanya dari semenanjung berdasarkan percakapan mereka. 


Harganya juga lebih murah kerana dengan memesan ikan kerapu masak 3 rasa, Ikan Sebelah bakar, Sotong goreng tepung dan sayur, hanya RM30 sahaja. Di hari kedua, di mana saya makan malam di Pasar Filipina dengan memilik ikan dan dimasak dengan lauk yang hampir sama, semuanya berjumlah RM60. Hmm hampir sekali ganda juga tu...Kalau anda mengunjungi KK, bolehlah kunjungi KK night market yang sangat happening dengan mereka yang menjamu selera dengan makanan laut.


Azie
Azie Selamat datang ke blog Azie Kitchen. Saya seorang isteri dan ibu bekerjaya yang punya minat mencuba resepi masakan bila punya kelapangan masa. Ingin berkongsi resepi yang diperolehi dari kawan kawan atau dari blog blog yang telah dicuba. Saya ingin mengisi masa dengan melakukan sesuatu yang boleh memberi manafaat yang berpanjangan samada di dunia dan juga akhirat. Saya akan memaparkan pengalaman sendiri dalam kehidupan seharian saya di dalam bab masak memasak. Semua GAMBAR adalah HAK CIPTA TERPELIHARA! Harap minta izin terlebih dahulu jika ingin mengambil atau menggunakan gambar gambar di dalam blog ini. Sebarang komen atau pandangan, amat dialu alukan. Sekian terima kasih.

2 ulasan for "KK Night Market"

  1. murah sangat tu Kak Azie...

    Salam Ramadhan buat Kak Azie sekeluarga ya

    BalasPadam
  2. kalau kat gayang restaurant lg best..try lah...

    BalasPadam