23 Oct 2013

Pressure Cooker...Akhirnya Ku Miliki






Setelah bertahun tahun berhajat untuk memiliki sebuah pressure cooker, akhirnya ia menjadi kenyataan pada bulan lepas apabila kami semua ke kedai elektrik untuk membeli air cond baru untuk bilik Nellisa. Kalau saja saja nak ke kedai elektrik, memang sah tak akan ada nyer.

Saya selalu teruja melihat kakak saya memasak dengan pantas menggunakan pressure cooker terutama memasak daging atau sup tulang yang jika dimasak secara biasa, memakan masa berjam jam untuk empuk. Saya tak pernah beli, hanya redeem dari point terkumpul kad kredit. Dah 2 kali saya redeem dan 2 kali juga ianya tidak dapat digunakan kerana periuk tekanan gagal berfungsi dengan sempurna selepas beberapa kali digunakan. Hmm biasalah benda free, kan.

Hahaha saya yang dah tak sabar nak membuat perasmian periuk ni, akhirnya berpeluang memasak daging dan tulang daging korban. Kalau dapat ayam pencen, mesti sekejap sahaja sudah lembut dan cepat boleh dimakan. Mengikut result allergy test, doktor memberitahu supaya saya tidak mengambil daging untuk selama 4 bulan. Hmm kenalah pulak cari ayam pencen, barulah dapat saya merasa masakan menggunakan pressure cooker ini. 






Dengan pressure cooker ini, sekejap sahaja sudah empuk tulang yang kita rebus. Ia cuma mengambil masa antara 20-25 minit sahaja. Jangan terlalu lembut, nanti tak sedap pulak daging kita. 






46 ulasan

salam...saya pun baru jer beli preasure cooker raya aji ari tuh, mmg senang, dlm 25 minit tulang ayam jadi lembut.. senang nk makan

naper tak beli yg noxxa.. yg ni berapa yer

Lebih murah and both are also feom China. Periuk dalam guna stanless steel

Kami pun merasmikannya dg memasak daging korban juga. Kalau daging, saya set 20 minit jer. Tak sedap kalau lembut sangat

salam akak azie...ok tak guna pressure cooker ni?rasa mcm berminat sbb harga murah :)

Wslm, ok sangat terutama utk mempercepatkan masakan daging

Fungsinya sama ke hdgn noxxa? Brp harganya?

Salam, saya guna jenama Noxxa. Puas hati sangat, masak cepat, dapur pun tak comot. Kalau ada yang nak beli pun saya boleh tolong. Tumpang lalu ye tuan rumah, boleh pm saya 0129060076.

Kat mana nk cari pc media ni ya, semua kedai berangan elektrik ada jual x brand ni... Dh ada yg manual 1, skrg nk cari yg letrik plak

Wah mudahnya memsk dgn electric pressure cooker, sy dh ada pressure cooker yg manual pnya 1, bila tgok yg letrik pnya lg mudah nk guna ni yg buat sy teruja nk beli nih... Pressure cooker brand MEDIA tu kak azie beli di mana ya dan rm brpa? Sy nk g cari nanti...

Saya beli kat kedai elektrik. Murah jer. Rasanya tak sampai pun RM400. }

KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN PERIUK AJAIB NOXXA: 

- Pilihan Tekanan Tinggi & Rendah. @ Hi-pressure, Low-pressure 

- Pelbagai fungsi – Masak Perlahan, Mengukus, Menumis. @ Slow Cooker, Steam, Stir-fry 

- Memanas semula dan memastikan makanan sentiasa hangat. @Reheat 

- Pelewat Masa sehingga 8 jam. @ Delay Timer 

- Periuk tidak melekat 8L. @ Non-stick Saiz periuk bahagian dalam 

- Diameter : 26.2cm - Height : 17.5cm – boleh masak 16 cawan beras / 2 kilo beras.


Testimoni dari para pengguna: 

- Boleh membuat Pop-corn 2 minit.

- Masak kek kukus.

- Masak Dodol 8 minit & Halwa Maskat.

- Buat sendiri Sardin.

- Rebus daging, tulang & ekor dalam masa yang singkat.

- Masak @ goreng Bihun dlm masa yg singkat (tak perlu tos bihun, masuk je dalam periuk).

- Masak Nasi biasa, nasi goreng & nasi beriani dalam masa 7 minit (tak termasuk masa prepare – nasi tak perlu dimasak masukkan beras terus).

- memasak sup tulang @ sup ekor, cuma memakan masa lebih kurang 40 minit sahaja

- Untuk merebus telur dlm 30 biji, kita cuma memerlukan 2 minit shj tanpa air.

- Apam balik,roti jala dll..

Hazli info 0177269885.tqvm..hee

Boleh menumis x midea tuh..cth nak masak nasi beriani....agak2 berapa minit

Boleh masak beehun, nasi goreng, beriyani etc tak kak azie dlm ni? Mcm noxxa. Pk gak nk ada benda ni. So far nampak philips best

Sye gne giacomo electrik pressure cooker..sye bli time offer bln lps rm350..mmg puas ati..masak pulut kuning,nsi dagang,nasi arab, kari ayam pencen..baking kek blm lg..pasni nk try..

sama je brand apa2 pun pressure cooker tu..konsep asas dan sains dia sama...yg penating kena pandai dan kreatif dgn function yg ada pada periuk tu...

Btol... sy stuju. Fungsi bnyk2 yg tokey direct selling ckp tu hampir semuanya ada pd pressure cooker lain. Nk tumis, nk bakar kek, nk rebus semua sama... cuma nama je lain2.

Baru beli brand giacomo, hari pertama saya masak nasi goreng. Tumis, lps tu masukkan beras yg dah basuh, tekan butang rice. 9 minit.

Akak ada jual brand Noxxa. Harga sekarang rm657.20 harga member. Mai akak tolong beli kalau nak. Pm akak 019-249 4819

dalam dilemam noxxa ker atau philip her lebih murah kat lazada

Tumpang tanya Pn.Azie....stainlesss steel ni melekat ke bila masak?...misalnya bila buat kek atau masak nasi?...terima kasih.

pg td ada sale kat lazada,,philips dpt 280....hihi

Sy pun confuse nak beli noxxa atau philips. Sy suka design philips yg cantik , tapi noxxa ada function stir-fry. Jenama lain selain noxxa ada tak function stir-fry ni?

Philips pun boleh stir fry. Tekan bake je. :)

Pressure cooker mana2 pon rasanya sama je conceptnye sebab guna tekanan (setting masak and min mungkin lain skit). Saya beli phillips dr Lazada.Normal RM5++ tp tgh offer dpt RM284.++ je.Murah kn? Ade org pernh dapat lagi murah (RM25+.++) ni bila offer la ye.So selalu la riki2 lazada.Sometimes worth it sgt. Noxxa tu yg mahal sebab am way..Ala2 mcm mlm la that's y harga mahal. Kalau mcm kak azie ni pkai midea or apa2 brand pressure cooker pon sama sj. Either convensional or electric.

Assalamualaikum Puan Azie, melekat tak periuk stainless steel ni?
Terima kasih.

tu lah ne pun tgh pening tgh tgk nak ambik yg noxxa atau philips. philips harga mampu milik lah kn

Kalau brand philips tu tengok features dan design dia lagi up-to-date. Harga pun berpatutan. Bila ada keluaran model terbaru, yg lama akan turun harga.
Kalau ejen AmWay tu mmg duk suruh beli Noxxa yg harga cekik darah tu laa... ada masyuk. Made in China aje pun tapi claim best in the world.
kalau yg suka duk taksub sangat dengan kelentong machai AmWay tu haa beli aje Noxxa tu. Ada aku kesahhh korang kena kencing

pressure cooker electric brand butterfly
ad sesiapa pernah guna dn tau tak bagus kah atau tidak..need feedback....tq

Saya pun tengah cari pressure cooker ni. Saya rasa Noxxa ini harga taraf melampau sangat banding brand lain

Tgk pada kualiti.andai xda oven,periuk kukus,kuali,tong gas rasanya mudah x nk masak jika semua dlm 1.dlm masa yg sama nak menggoreng dan masak nasi boleh guna inner pot berasingan.spare part mmg senang nk cari.suhu periuk di kawal secara outomatik,bila goreng naget cantik je x teburai dan bersepah.paling best bila teringin nk mkn dodol 8 minit je.cikgu sy guna noxxa ni lebih 8 tahun,hari2 guna utk berniaga restoran.custmer pun puas hati dpt mkn mknn fresh dn bukan nk kena stnfby masak utk berniaga.makin lama tunggu makin mahal.masa sy beli 3 tahun lepas harga 500 lebih je.skrg dh hampir 700.alhamdulillah sy memiliki awal.

Assalam.Saya ada jual pressure cooker jename United. Made from india.. Belum ada di pasaran malaysia. Harga mmg berpatutan.. Harga arround rm220-rm270 (Ikut jenis).
Pre Order #whatsaap sya puan hajar 0192520344.tq

Assalamualaikum.
Sy nak share pengalaman saya.
.
Basically Pressure cooker ni prinsip nya lbh kurg sama je dengan mana2 brand.
Cuma nya, beza dari segi servis selepas beli (service after sale).
.
Contoh kita beli philips di lazada dengan philips yg kita beli di agent (tak kira agen amway ke cosway ke coway ke dan way2 yg lain)..
CONTOH.
Jika rosak atau tak berfungsi dengan elok.
(JIKA).
Kalau beli dengan agent kita boleh rujuk dia terus. Adu pada dia by whatsapp/call. Boleh jumpa face 2 face incase nak bertumbuk pun senang. Nak bawak sue mahkamah pun tahu siapa dia. Settle.
.
Kalau beli dengan lazada nak rujuk siapa? Ketuk2 keyboard emel send. Ketuk2 phone call engage. Siapa yang incharge pun tiada siapa tahu.
.
Yg kedua, kebanyakan agent amway/cosway/coway/ & way2 yg lain ni akan tunjuk kan apa kelebihan jika beli dengan mereka. So, jangan cepat menghukum. Apa kata, sapa2 yg berminat tu whatsapp/ call utk terus jumpa dan dengar penjelasan drpd mereka. Try to gain knowledge 1st.
.
Yang ketiga, Selalunya.. jika beli dengan amway/way2 yg lain.. setiap pembelian beserta dengan waranty 1tahun, servis after sale yg terbaik sbb hak customer mesti perlu dijaga. Kalu tak mesti hidup tak aman.
.
Yang ke-4. Biasa nya, yang beli dengan Amway/way2 lain ni akan dapat CASHBACK dengan setiap pembelian yg dibuat.
.
Tu saje sy nak kongsi sbb dulu saya pun begitu alergik dengan syarikat jualan langsung & barang2 nya. Namun setelah saya perhati dan mengkaji, ada kelebihan yang boleh kita dapat pada barang agen jualan langsung ni.
By the way, saya dah gunakan noxxa drpd amway dan dah dapat cashback daripada pembelian.
Jika anda pernah berurusan dengan mana2 agen dan anda ditipu olehnya jgn menghukum yg lain.
Janganlah akibat nila setitik rosak susu sebelanga.
Sbb manusia ni bermacam ragam dan jenis. Jd, pilih lah agen yang boleh dipercayai dan boleh buat kawan. Sekian.
Jika sapa2 berminat nak tahu mcm mana best nya guna noxxa beserta beli boleh dapat cashback, boleh whatsapp/hubungi sy: 012 442 7035
Saya bersedia untuk membantu tuan/ puan untuk memilih yang terbaik & menjawab segala pertanyaan.

Yasmin
012 442 7035
(Sy yg dulu nya tak percaya segala jenis way)

Saya beli jenama EWANT offer at lazada RM199.

Saya guna primada presure cooker beli kt go shop je tp x reti nk guna huhuhu

salam kak bole tunjuk cara menggunakan media pressure cooker saya baru beli model6000 media

Sory sis..ok x jenama ewant tu..sy nk beli tp ragu2..

sy guna brand sincero...boleh stir fry jg

Terbaik..ade jugak yang kutuk2 MLM tp dia sendiri jual suplemen n suh org jd ahli yg dia tak tau bahawa dia sendiri tgh buat mlm hahaha

Tak melekat. Lagi pun saya guna hanya untuk merebus tulang dan daging sahaja. Yang lain masak secara biasa guna dapur lagi best

Ada pulak jenama baru preasure cooker tengok kt cj wow shop semalam murah gak banyak free gift.. jenama cornell.

Kalau nk stir fry tekan kt mna ya??

nak tanya, pressure cooker giacomo boleh menumis ke? nak tekan mode apa?


EmoticonEmoticon