4 Sep 2011

Pagi petang siang malam Best Ever Cucur Udang



Best Ever Cucur Udang Azie Kitchen


Berbaloi baloi saya belajar buat cucur udang ni. Masa bulan puasa, selepas berbuka, diminta buat cucur udang, bersahur juga dibuat cucur udang.  

Sekarang dah bulan syawal, ada permintaan buat cucur udang untuk sarapan. Saya bangga dapat menyediakan makanan kesukaan keluarga saya walaupun agak kepenatan kerana tiada pembantu rumah. Nasib baik ada dua anak dara yang rajin menolong di dapur.  

Selain menyediakan cucur udang, saya juga sempat memasak Laksa Asam untuk juadah hari ini kerana cadangnya petang nanti nak ke Mid Valley mencari external disk di IT Fair.  

Jadi siap siapkan kerja dapur sebelum keluar rumah, kalau balik nanti dah penat pun tak apa, hahaha tinggal makan jer...  Jom kita layan gambar gambar jer. 

Resepi boleh dirujuk di entri sebelum ini...



Best Ever Cucur Udang

Best Ever Cucur Udang Azie Kitchen
bahan bahan diperlukan


Best Ever Cucur Udang Azie Kitchen
menunggu di goreng ...


Best Ever Cucur Udang Azie Kitchen
jemput makan ...







EmoticonEmoticon